Talentschool

De talenten binnen Muziekschool de Notenboom krijgen een extra pakket aangeboden, zodat hun talent kan groeien. We stomen ze klaar voor een muziekopleiding en we gaan samen met de talenten een portfolio opbouwen waar niemand omheen kan! 

De Talentschool begeleidt jong muzikaal talent in een exclusief cursusprogramma. In de eerste plaats is het belangrijk dat jonge talenten zich ontwikkelen tot goede musici. Voor een carrière in de muziek zijn echter meer vaardigheden vereist dan alleen technisch goed kunnen zingen of spelen. Want hoe weet je in welke muziekrichting jij je het beste thuis voelt? Wat moet je doen als je een cd wilt opnemen? Hoe gaan studio-opnames in z’n werk? Hoe vergroot je de kansen om ontdekt te worden door een platenmaatschappij? Welke rol spelen social media in jouw promotie en communicatie? Welke uitstraling past bij jou en bij jouw muziek? Kinderen (en hun ouders) krijgen bij de Talentschool mee hoe de muziekwereld in Nederland werkt.

Het cursusprogramma bestaat uit wekelijkse lessen van drie verschillende docenten: ten eerste muzieklessen door de docenten van de Muziekschool. Daarbij is er natuurlijk aandacht voor de richting waarin de cursist(e) zich wil ontwikkelen, maar worden kinderen bovendien aangemoedigd om te experimenteren met andere muziekstromingen, instrumenten en manieren van omgaan met muziek, zodat zij zich breed ontwikkelen. Behalve muziekles is in het curriculum opgenomen een wekelijkse coaching door een ervaren artist manager. Daarnaast zijn er regelmatig workshops van gerenommeerde artiesten en interessante stakeholders uit de muziekwereld.
De leerlingen van de Talentschool zullen regelmatig optredens gaan verzorgen op verschillende locaties in het noorden van Nederland.
Geïnteresseerde jonge musici kunnen auditie doen voor deelname aan de Talentschool. Er geldt een maximum van tien cursisten per jaargang.

Direct aanmelden